RiSfitness

 

 

RiS FITNESS PROGRAMI:

BODY TRANSFORM

Program namjenjen osobama koje imaju veliku želju za promjenom, žele smršaviti i održavati tijelo vitalnim i zdravim.

CILJ programa je zdravlje i osjećaj zadovoljstva, a vitka linija je samo popratna posljedica fokusiranih polaznika BT programa.

 BT program nudi podršku u svim stavkama koje su potrebne da bi se došlo do željenih rezultata.

1. POZITIVAN STAV i FOKUS- BT trener prati vaš rad i napredak. Motivira i na raspologanju je za sva vaša pitanja.

2. PLAN PREHRANE  kao nezaobilazni faktor da bi se došlo do željenog rezultata.

3.  BT INTERVALNE vježbe uz individualni pristup posebno dizajnirane da bi se došlo do najboljeg učinka.

Program se bazira na HIIT metodi treninga koji zahtijeva izvođenje vježbi i cardio aktivnosti velikim intezitetom

u kratkim intervalima s kratkim pauzama. Vježbe se mogu izvoditi pojedinačno ili u obliku kružnog treninga.

FUNKCIONALNI trening

Trening snage i kondicije u namjeri optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti: kardiovaskularna i respiratorna, izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost. 

Radi se o vježbama koje uključuju više mišićnih skupina koje su povezane u sinkronizirane pokrete uz pomoć rekvizita  ( šipke, utezi, girije, medicinke, trx trake, bosu lopte, bugarske vreće, uže i razne nestabilne podloge). 

Bazira se na kratke, intezivne i raznolike treninge. Crossfit, tabata i bootcamp su najpoznatiji sustavi funkcionalnog  treninga.

Najvažnije kod ovakvog tipa treninga je pozitivan utjecaj na razvoj svih motoričkih sposobnostii prijenos istih u svakodnevni život.

Program za muškarce i žene.

POWER PILATES

Zanimljiv, aktivan, učinkovit program koji uključuje cjelokupnu muskulaturu tijela s naglaskom na mišiće trupa kojeg čine mišići trbuha, leđa i stražnjice. Pokreti se izvode kontrolirano i precizno uz stalnu povezanost uma i tijela. Ovim program dolazimo do zavidne snage i izdržljivosti, poboljšavamo koorodinaciju, ravnotežu i gipkost, povećavamo kapacitet pluća, cirkulaciju i metabolizam, te umanjujemo stres i umor.

Namjenjen je svim dobnim skupinama bez obzira na tijelesnu spremnost, a uvelike pomaže u otklanjanju bolova u leđima i kralježnici poboljšavajući posturu tijela.

PILATES FLOW program sa akcentom na istezanje i otpuštanje stresa.

Program za muškarce i žene

BODYLICIOUS

Program koji ciljano djeluje na učvršćivanje i oblikovanje mišića čitavog tijela. Namjenjen je svima, bilo da se radi o početnicima ili naprednim vježbačima koji žele učvrstiti i oblikovati svoje tijelo, a pritom se dobro zabaviti i opustiti.

BODYLICIUOS je kombinacija aerobnog trenina srednjeg inteziteta s vježbama snage, izdržljivosti i balansa. Sve to uz upotrebu raznih rekvizita bučica, guma ,malih i velikih lopti, utega oko ruku i nogu. 

RETRO AEROBIK

Ritmičan i zabavan program vježbi koje se sprovode uz glazbu 80 tih godina vraćajući se nostalgično u vrijeme kraljice aerobika Jane Fonde.

Ovom vrstom treninga kombiniraju se ritmičke aerobne vježbe s istezanjem i vježbama snage. 

Cilj aerobika je povećati motoričke i funkcionalne sposobnosti, kardiovaskularni kapacitet organizma, prevenirati bolesti i smanjiti stres, te reducirati potkožno masno tkivo i oblikovati tijelo. Ovaj zabavan način treninga koji pomaže da se napunite hormonom sreće- endorfinom ne zahtijeva nikakvo predznanje, nije limitiran godinama, spolom niti talentom.

DANCEBODY

Za sve one koji vole plesati a misle da im je prekasno početi Ivona Brnelić je osmislila zabavan plesni program za žene
u MTV stilu. Program se sastoji od zagrijavanja, vježbi snage, istezanja i savladavanja jednostavne koreografije. 
Na zabavan način postiže se bolja fleksibilnost, okretnost, koncetracija te definicija misića te kilogrami se tope. Za ovaj zabavan trening nisu potrebni rekviziti samo dobra volja i ljubav prema plesu. Nije potrebno plesno iskustvo. Nakon treninga osjećati ćete se zadovoljno, puni energije a redovitim ponavljanjem koreografije doživiti ćete pravo plesno iskustvo!

FIT 55+

Namjenjen osobama iznad 50 godina života. Obuhvaća funkcionalne vježbe za zagrijavanje i jačanje mišića vrata, kralježnice, kukova, ramenog obruča, prsnog koša, koljena i stopala. Vježbe su prilagođene i ciljano osmišljene kako bi povećale opseg pokretljivosti, mišićnu snagu i izdržljivost, poboljšale i olakšale kretanje i očuvale uspravan položaj tijela i smanjile ili uklonile bolove. Krajni cilj je poboljšanje kvalitete života starijig osoba i prevencija raznih bolesti.

 GYM CLASS ( Cardio/weight/combo)

Sastoji se od niza stanica koje se izvode jedna za drugom na spravama i sa rekvizitima pod stručnim nadzorom trenera.
Upravo ovakav trening je najpogodniji za dovođenje tijela u relativno kratkom vremenu  u optimalnu formu .
Kružni trening je također pogodan i za razvoj snage, izdržljivosti, agilnosti, brzine, eksplozivnosti, te gubitak suvišnih kilograma. Trening je primjeren svima od početnika do iskusnih vježbača.

Cardio gym class sa naglasakom na izvođenje aerobnih vježbi.

Cilj teninga je smanjenje masnog potkožnog tkiva i suvišak kilograma te unapređenje srčano-žilnog sustava.

Weight gym class trening sa prilagđenim težinama.

Cilj je povećanje mišične mase tijela te redukcija potkožnog masnog tkiva.

Combo gym class kombinacija aerobnog i anaerobnog treninga, integracija cardio i weight gym classa.

Cilj treninga je potpuna psihofizička ravnoteža tijela te smanjenje potkožnog masnog tkiva i višak kilograma.

Program za muškarce i žene

BURN FAT FAST ( BFF)

Kobinirani aerobno-anaerobni trening u kojem se isprepleću cardio vježbe i vježbe sbage. Cilj treninga je smanjenje potkožnog masnog tkiva, povečanje mišićne mase i koreokcija držanja tijela.

M/Ž

REHABILITACIJSKI trening NOVO!

Za osobe koje imaju određenih zdrastvenih problema lokomotornog sustava ( bolovi u donjem dijelu leđa i vratu, kralježnici, degenerativne promjene- artroze koljena i kukova, bolni skočni zglob, sportske ozljede- prenaprezanja, uganuća, prijelomi.

Operativni zahvati- oštečenja meniskusa, artroskopija, rekonstrukcija prednjeg križnog ligamneta, endoproteze i sl.

Cilj rehabilitacijskog treninga je spriječiti daljnje napredovanje bolesti i spriječiti pojavu recidiva. Provodi se individualno ili u manjim grupama ukoliko je riječ o istim ili sličnim stanjima. Uz individualni program vježbi ako je potrebno provode se i odgovarajuće metode fizikalne terapije kao što su T.E.N.S- analgenska struja kod akutnih ili dugotrajnih bolova, elektrostimulacija mišića i masaže.